Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Γιάννης Μιχελάκης: Να παραδώσει την βουλευτική του έδρα ο Παπανδρέου!

Ως «επισκέπτη βουλευτή» που θεωρεί το κοινοβούλιο «κλάμπ» χαρακτήρισε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης καλώντας τον πρώην πρωθυπουργό «από τη στιγμή που επέλεξε να δραπετεύσει στην Αμερική, να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα».... Συγκεκριμένα, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο  «περιστολή δημόσιων δαπανών», άσκησε σκληρή κριτική για την επιλογή του κ. Παπανδρέου να διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Αμερικής και παράλληλα να διατηρεί τη βουλευτική του ιδιότητα στην Ελλάδα.
Ειδικόετρα, ο κ. Μιχελάκης είπε ότι «Ακόμη και σ’ αυτές, τις τόσο κρίσιμες ώρες, που κρίνεται η τύχη της Πατρίδας μας και το μέλλον των παιδιών μας, φαίνεται πως στο εσωτερικό ακόμη και αυτών των κομμάτων, κάποιοι δεν συμμερίζονται την ίδια αγωνία! Το λέω αυτό, αναφερόμενος ευθέως στον κ. Γιώργο Παπανδρέου, καθώς -όπως πληροφορούμαστε από σχετικά δημοσιεύματα- τους επόμενους μήνες, θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για να διδάξει στο Χάρβαρντ!  Μετά από τρία χρόνια δραματικών περικοπών μισθών και συντάξεων, άδικων φοροεπιδρομών, αλλά  και παραβίασης των πιο θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών του δικαιωμάτων, κάθε πολίτης θα περίμενε από τον πρώην πρωθυπουργό τουλάχιστον ένα στοιχειώδη σεβασμό. Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Παπανδρέου μάλλον μπέρδεψε το “Επισκέπτης Καθηγητής” με το “Επισκέπτης Βουλευτής”!! Και αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό».

Οφείλω να παραδεχτώ πως, όταν – το Σεπτέμβριο του 2010 – ο κ. Παπανδρέου βραβεύθηκε στο Βερολίνο για την προσφορά του στην οικονομία, δεν μπορούσα να το καταλάβω. Ομολογώ ότι δύο χρόνια αργότερα κατάλαβα ότι ήταν πράγματι μπροστά από την εποχή του!! Γιατί, θυσιάζοντας την Ελλάδα, κατάφερε να δείξει σε πολλές άλλες χώρες, το δρόμο που πάει στην καταστροφή. Λειτούργησε ως παράδειγμα προς αποφυγήν, διδάσκοντας όλους τους άλλους Πρωθυπουργούς του πλανήτη τι ακριβώς ΔΕΝ πρέπει να κάνουν!!
Και μία επισήμανση: Η αμοιβή των 20.000 δολαρίων για τη διδασκαλία του κ. Παπανδρέου στο Χάρβαρντ και 46.000 ευρώ, μέσω μεσιτικού γραφείου, για κάθε άλλη του ομιλία, κρίνεται ως εξαιρετικά χαμηλή, εάν αναλογιστούμε το πόσο ακριβά πληρώσαμε εμείς για να μάθουμε την οικονομική του στρατηγική!!» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

(realnews, Πρώτο Θέμα)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...