Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσκεψη Σαμαρά στην Ομόνοια

Συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους θέλοντας να περάσει το μήνυμα της επικράτησης του νόμου και της τάξης
Επίσκεψη Σαμαρά στην Ομόνοια




Τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις ξεκίνησε ο Πρωθυπουργός, στα πλαίσια του νέου τρόπου διακυβέρνησης, επισκεπτόμενος το πρωί του Σαββάτου την πολύπαθη ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας με τα πολλά προβλήματα, καθώς στην κορυφή της ατζέντας του είναι η επικράτηση του νόμου και της τάξης σε πολλά σημεία της χώρας με αντίστοιχες καταστάσεις....

Ο κ. Αντ. Σαμαράς, αποφάσισε να βρεθεί στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας και να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα της περιοχής που μέχρι, πριν λίγο καιρό και πριν αρχίζει η επιχείρηση «Ξένιος Δίας», ήταν το επίκεντρο δράσης των λαθρομεταναστών.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, ο Πρωθυπουργός περπάτησε στην πλατεία και τους δρόμους της περιοχής και διαπίστωσε από κοντά την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.

Επί αρκετή ώρα ο κ. Σαμαράς συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους, ενώ ήπιε καφέ με τους συνεργάτες του σε δυο καταστήματα της περιοχής και έδειξε να κατανοεί τα όσα του είπαν και εμφανίστηκε αποφασισμένος να αλλάξει ριζικά η εικόνα του κέντρου.

Ο κ. Δένδιας του ανέφερε κάποια στιγμή ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη, εννοώντας προφανώς την αντιμετώπιση της δράσης των λαθρομεταναστών, του παραεμπορίου, των ναρκωτικών, της πορνείας, κ.α.

«Θα πάρει καιρό» είπε με ειλικρίνεια ο υπουργός και τόνισε στον κ. Σαμαρά πως υπάρχει και μια σημαντική βελτίωση την οποία, του είπε, είδατε κι εσείς και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος τα αναγνωρίζει. Σας χαιρετάει. Λέει ένα «ευχαριστώ». Λέει και τις αγωνίες του».

Ο Πρωθυπουργός έδειξε να συμφωνεί και ξεκινώντας από το παρελθόν του ανταπάντησε πως η Ομόνοια κάποτε ήταν πολύβουη περιοχή της Αθήνας και συνέχισε, λέγοντας ότι ένα διάστημα έγινε επίκεντρο παρανομιών και ανομίας και έδειξε τις προθέσεις της κυβέρνησης, ενώ στηρίζει απόλυτα τον κ. Δένδια.

«Τώρα πρέπει να παραδώσουμε την Αθήνα τόπο ασφαλή, γιατί δεν μπορεί να ζήσει ο Έλληνας διαφορετικά. Κι αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα» είπε και συμπλήρωσε: «Προχωράμε και το έχεις πάει μέχρι στιγμής καλά. Πραγματικά, πρέπει να συνεχίσουμε. Ο κόσμος –τον είδες- το δέχεται, χαίρεται, αλλά πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά».

Η επίσκεψη αυτή ήταν η πρώτη και θα ακολουθήσουν και άλλες σε διάφορους εργασιακούς χώρους, π.χ. νοσοκομεία, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και σε υπουργεία, αλλά και σε περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς ο Πρωθυπουργός θέλει να έχει ο ίδιος προσωπική εικόνα και να μη στηρίζεται απλά στα όσα του μεταφέρουν οι συνεργάτες του.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...