Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Στο "σφυρί" το Τατόι και ελληνικά διπλωματικά γραφεία και κατοικίες

Η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει διπλωματικά γραφεία κτίρια και κατοικίες σε διάφορες πρωτεύουσες, από το Λονδίνο μέχρι το Βελιγράδι, καθώς...


 η κυβέρνηση αναζητά ένα επιπλέον «κλειδί» για να πάρει περαιτέρω διεθνή βοήθεια, γράφει το BusinessWeek, επικαλούμενο πηγές με «γνώση του θέματος».

Σύμφωνα με το BusinessWeek, ο κατάλογος της ελληνικής κυβέρνησης που περιοριζόταν έως τώρα στην εγχώρια αγορά, επεκτείνεται και θα περιλαμβάνει τη διπλωματική κατοικία στη δεύτερη πιο ακριβή συνοικία του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και κτίρια γραφείων στις Βρυξέλλες και το Βελιγράδι. Επίσης στη λίστα, σύμφωνα με το BusinessWeek, περιλαμβάνεται ένα πρώην βασιλικό παλάτι κοντά στην Αθήνα, το οποίο θα διατεθεί για πώληση η εκμίσθωση.

Η 947 τμ κατοικία του Έλληνα πρόξενου στο Λονδίνο είναι ένα βικτοριανό αρχοντικό, 115 ετών, στην περιοχή Holland Park του Kensington.

Στην Ελλάδα, το ταμείο προτίθεται να πουλήσει ή να μισθώσει το παλάτι του Τατοΐου. Το κτήμα περιλαμβάνει 40 κτίσματα, στάβλους και ένα νεκροταφείο. Σύμφωνα με το περιοδικό τα σχέδια για εκμίσθωση ή πώληση μπορεί να αντιμετωπίσουν εμπόδια λόγω πιθανής αντίθεσης στο σχέδιο αλλά και της κατάστασης στην οποία έχει περιπέσει το Τατόι.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...