Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Το μεγάλο κόλπο τρόικας – κυβέρνησης για τους δημοσίους υπαλλήλους

troikadimosioΜπορεί να πληθαίνουν οι «διαρροές» για επιμονή της τρόικας σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να εξοικονομηθούν κάποια χρήματα όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο...
δεδομένα. 
 
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το diktionews.gr, οι τροϊκανοί σε στενή συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζονται ένα σχέδιο ακόμη μεγαλύτερης μείωσης των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. 
 
Σύμφωνα με αυτό θα συνεχιστεί η κινδυνολογία περί της «ανάγκης» απόλυσης 150.000 και πλέον δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα άμεσα. 
 
Το κλίμα αυτό της... τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι τις παραμονές των εορτών οπότε το σκηνικό θα αλλάξει άρδην. 
 
Τότε οι κυβερνητικοί ιθύνοντες θα ανακοινώσουν ότι οι... πιέσεις της τρόικας δεν ευδοκίμησαν και τελικά προκειμένου να χάσουν τη δουλειά τους 150.000 και πλέον δημόσιοι υπάλληλοι αφενός θα περικοπούν τα ψίχουλα» των επιδομάτων γιορτών και επιδόματος αδείας αλλά από το 2013 θα υπάρξει και επιπλέον περικοπή μισθών της τάξης του 15 – 20%.
 
Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι με αυτό τον τρόπο οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα αντιδράσουν έντονα αφού όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα έχει σχηματοποιηθεί ακόμη και ποιοι ακριβώς συνάδελφοί τους θα χάσουν τη δουλειά τους. 
 
 Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι ήδη έχει αρχίσει να διαρρέεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολυθούν (αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου κατά μείζονα λόγο) δεν θα λάβουν ούτε αποζημίωση!
 
 Το σχέδιο αυτό, όπως αναφέρουν οι πηγές του diktionews.gr όχι μόνο έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ τροϊκανών και κυβερνητικών αλλά έχει λάβει και την έγκριση και από τις δύο πλευρές. 
 
Βέβαια με δεδομένο ότι οι οικονομικές εξελίξεις είναι έως και απρόβλεπτες τίποτα δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι η πραγματικότητα θα είναι ακόμη πιο μαύρη αφού μπορεί να υπάρξει συνδυασμός απολύσεων και μείωσης μισθών!
 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...