Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΟΠΠΥ: Πίστωση τέλος για τα φάρμακα και για τους γιατρούς

ΕΟΠΠΥ: Πίστωση τέλος για τα φάρμακα και για τους γιατρούςΕισφορές για κοινωνική ασφάλεια μπορεί να πληρώνουν όλοι αλλά από σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ όχι μόνο δεν θα...
πληρώνουν τα φάρμακα, τώρα θα πληρώνουν και τους γιατρούς.
Από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι πληρώνουν και το σύνολο της αξίας των φαρμάκων από την τσέπη τους, επειδή και οι φαρμακοποιοί προχώρησαν στην αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, διεκδικώντας άμεση αποπληρωμή των οφειλών.
Από την τσέπη τους θα πληρώνουν και τις επισκέψεις σε γιατρό οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, καθώς από  Δευτέρα οι γιατροί του Οργανισμού πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την εξόφληση των χρεών! Η κινητοποίηση των γιατρών θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.

Όπως δήλωσε στον Σκάι  ο πρόεδρος της Ένωσης Iατρών του Οργανισμού Γιώργος Ελευθερίου,  «ο  ΕΟΠΥΥ μας οφείλει 570 εκατ. ευρώ από τα προηγούμενα έτη μέχρι το 2011, και 230 εκατ. ευρώ για το 2012, σύνολο 800 εκατ. ευρώ. Έχουμε χρηματοδοτήσει ατόκως την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα στον τόπο».

Αύριο επίσης εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα συναντηθούν με τη Διοίκηση του Οργανισμού, με θέμα συζήτησης τους  λόγους  και το πλαίσιο της επίσχεσης, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...