Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Tα ξένα ΜΜΕ για τις συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ

Η Ελλάδα φαίνεται πως ανακτά την αξιοπιστία της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εν αναμονή και της έκθεσης της τρόικας για την πορεία της οικονομίας.
 
Tα ξένα ΜΜΕ για τις συναντήσεις Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ
Την αξιοπιστία που θα πρέπει να επιδείξει η ελληνική πλευρά επισημαίνει, στα δημοσιεύματά του ο γαλλικός και βρετανικός Τύπος. Η Αθήνα πρέπει να
αποδείξει την αξιοπιστία της επισημαίνει σε άρθρό της η Le Monde. Από την πλευρά της η Figaro, αναφέρει ότι απαιτούνται γρήγορες αποφάσεις από την Αθήνα. Ο Φρανσουά Ολάντ, εμφανίσθηκε έτοιμος να ακούσει το αίτημα της Ελλάδας για μία 2ετη παράταση στο πρόγραμμα προσαρμογής.
Ο Φρανσουά Ολάντ, κινήθηκε στην ίδια γραμμή με την Γερμανίδα καγκελάριο, επισημαίνει από την πλευρά της η γαλλική Les Echos, σημειώνοντας ότι εκφράστηκε η στήριξη για παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ, ωστόσο συνδέοντας την οποιαδήποτε άλλη απόφαση για τη χώρα με την έκθεση της τρόικας
Στη Βρετανία, το BBC παρατηρεί ότι ο Φρανσουά Ολάντ άσκησε πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.
Όπως αναφέρεται, στην ηλεκτρονική του σελίδα: «Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολλανδία ζήτησε από την Ελλάδα να αποδείξει ότι μπορεί να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από τους διεθνείς πιστωτές»
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Telegraph, παρατηρεί ότι ενώ και η Α. Μέρκελ και ο Φ. Ολάντ διεμήνυσαν ότι θέλουν την Ελλάδα στο Ευρώ, δεν πρόσφεραν στη χώρα άμεση ανακούφιση από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.
Την ίδια στιγμή, για τον Guardian «Η Γαλλία, αρνήθηκε να υποστηρίξει την Ελλάδα στο αίτημα της για περισσότερο χρόνο»
Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ δεν πρόσφερε παραχωρήσεις στον Έλληνα Πρωθυπουργό και εναρμονίστηκε πλήρως με τις θέσεις της Α. Μέρκελ.


Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...