Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Σφοδρή αντιπαράθεση για τη Siemens




Σφοδρή αντιπαράθεση για τη Siemens  Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή προκάλεσε, το βράδυ της Δευτέρας, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της SIEMENS....
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε έγκλημα τον συμβιβασμό και άσκησε κριτική και στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας πως ήρθε να κάνει την βρώμικη δουλειά. "Δεν είμαι βρώμικος, ήρθα να κάνω μια δουλειά και όταν την τελειώσω θα φύγω", απάντησε ο κ. Στουρνάρας, που υποστήριξε πως η συμφωνία περιέχει ωφελήματα για την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τόνισε πως εάν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει τη σύμβαση και πρόσθεσε: "Το σκάνδαλο που φανερώνει -για να παραφράσω μια φράση που πολύ ακούστηκε, έγινε και best seller απ΄ότι μαθαίνω- ότι "μαζί τα φάγατε", τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων που εναλλάσονταν στην εξουσία από τη μεταπολίτευση και μετά. Σε ότι μας αφορά σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η υπογραφή μου βάλατε δεν μας δεσμεύει και μόλις αναλάβουμε την κυβέρνηση του τόπου θα ακυρώσουμε μια συμφωνία επονείδιστη και κατάφορα άδικη προς το δημόσιο συμφέρον".

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας λαμβάνοντας το λόγο απάντησε: "Οι αγαπήτοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν νομίζω πέρα από τα όρια, για ακόμη μια φορά στοχοποιώντας με χρησιμοποίησαν χαρακτηρισμούς, είπαν ότι ήρθα εδώ να κάνω βρώμικες δουλειές, σας απαντώ ότι ξέρετε πολύ καλά, δεν είμαι βρώμικος, ήρθα εδώ από πατριωτικό καθήκον και μόνο και όταν τελειώσω τη δουλειά που πρέπει να κάνω θα φύγω".

Παίρνοντας εκ νέου το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε: "Εμείς δεν σας είπαμε ότι είστε βρώμικος. Είπαμε ότι αναλάβατε να κάνετε την βρώμικη δουλειά. Προσέξτε: Υπάρχει μια παροιμία που λέει "κανείς όταν ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες", για να συνεχίσει ο κ.Στουρνάρας: "Πολύ μου είπαν γιατί υπογράφεις -μου το είπε και ο κ. Τσίπρας πριν- ότι "όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες". Ε, λοιπόν, γι' αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, διότι πολλοί αρνούνται να υπογράψουν, αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν ανήκω στην κατηγορία αυτή. Η συνείδησή μου μου έλεγε ότι πρέπει να υπογράψω και υπέγραψα. Προσωπικά, όπως ξέρετε, δεν είχα καμία εμπλοκή στην υπόθεση αυτή, ούτε γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα που συμμετείχαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, άρα στην ουσία, 'ο αναμάρτητος πρώτος υπέγραψε'".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...