Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες στα Γρεβενά και στη Φλώρινα



Μία από τις αρνητικές ειδήσεις που επαναλαμβάνονται κάθε καλοκαίρι είναι οι πυρκαγιές. Χιλιάδες στρέμματα δάσους γίνεται στάχτη μέσα σε λίγες ώρες. Φωτιές που είτε προκαλούνται από ανθρώπινη αμέλεια είτε από εμπρησμό..
.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ης Δυτικής Μακεδονίας μάχονται σε τρία μέτωπα με τις φλόγες. Σύμφωνα με την ενημέρωση οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα 26-8-2012 και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη.

Η φωτιά στα Γρεβενά ξεκίνησε από τις περιοχές Δασύλλιο και Φελί. Στο Δασύλλιο καίγονται βελανιδιές και στο Φελί δάσος με δρύες και κέδρα. Ευτυχώς από τις πυρκαγιές δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Στη Φλώρινα η φωτιά μπήκε χθες το απόγευμα στο ελληνικό έδαφος από τα Σκόπια όπου και ξέσπασε πριν από τέσσερις μέρες. Οι φλόγες καίνε δασική και χορτολιβαδική έκταση.

Οι πυροσβέστες κάθε καλοκαίρι δίνουν υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες. Βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν δάση και ανθρώπους.

Στην προσπάθεια τους να σβήσουν τις φωτιές πολλές φορές τραυματίζονται και κάποιοι άτυχοι χάνουν την ζωή τους. Άνθρωποι που μπορούν να χαρακτηριστούν παραδείγματα. Αντί να προβάλλεται η θυσία τους ως ελάχιστος φόρος τιμής, παραμένουν στην αφάνεια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...