Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Φίμωτρα στον ΣΥΡΙΖΑ


Photo for this article


Έκκληση προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην διατυπώνουν προσωπικές απόψεις για την οικονομία, απηύθυνε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.
Το θέμα ανέκυψε μετά τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ανέφερε: ««Η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική. Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα».
Στην συζήτηση παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε «αυτονόητα» τα όσα είπε ο κ.Λαφαζάνης, λέγοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, θα είχε καταγγείλει το Μνημόνιο και ότι αν οι δανειστές εκβίαζαν την αριστερή κυβέρνηση της χώρας, «τότε θα σταματούσαμε να πληρώνουμε το χρέος».
O ίδιος είπε ότι το νόμισμα της χώρας δεν είναι φετίχ και ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση δημοσιονομικής ανάγκης.
Διαφωνία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διεφάνη και μετά το επεισόδιο με τον ΣΔΟΕ στην Ύδρα. Ο Θ.Δρίτσας έκανε λόγο για «ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα».
Από την άλλη ο Δ.Παπαδημούλης έγραψε στο twitter: «Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές. Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες».
Από την πλευρά της η κ. Δούρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ανέφερε: «Στελέχη με πίσω τους πολλούς αγώνες, στελέχη στους οποίους οι νεότεροι χρωστάμε πάρα πολλά, θα πρέπει αυτήν τη στιγμή να μην μπαίνουν σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αδικηθεί η αγωνία τους, να παρουσιαστεί ως αυτοπροβολή, αντί να παρουσιάζεται ως απόπειρα διατύπωσης μιας επεξεργασμένης συλλογικά εναλλακτικής πρότασης.
» Έχουμε όργανα συλλογικά και αυτού του είδους οι πολιτικές αυτήν τη στιγμή, ενώ η χώρα είναι χρεοκοπημένη, δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Κάνω έκκληση σε όλους μας, σε όλα τα στελέχη, πρώτης, δεύτερης γραμμής, ότι υπάρχουν τα όργανα, ας μη σπεύδουνε με δηλώσεις, επιστολές ή με προσωπικά δελτία Τύπου» είπε χαρακτηριστικά η κ. Δούρου.
Χαρακτήρισε τις επισκέψεις Αβραμόπουλου - Σαμαρά στο Βερολίνο ένδειξη υποταγής, ενώ είπε για την οικονομία ότι «η επιμήκυνση της προσαρμογής, αλλά με σταθερή την καταστροφική συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης, δε θα είναι τίποτε άλλο παρά σαν να μας προσφέρουν ένα μακρύτερο σκοινί για να κρεμαστούμε».
* Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Γλέζος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «εδώ κι ένα χρόνο έχω καταγγείλει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου και δημοσίως ότι έχουν κατασκευαστεί 1.300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται, μέσω διαδικτύου, 750 ευρώ ημερησίως. Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει. Η φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της».
Ο κ. Γλέζος διερωτάται «μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Ύδρας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...