Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Σχέδιο εξόφλησης φόρων έως και σε 7 δόσεις

Σήμερα στις 8 το πρωί εξέπνευσε η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής των εντύπων Ε1 μέσω του συστήματος Taxinet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Σε εκκρεμότητα παραμένει η εκκαθάριση 220.000 περίπου φορολογικών δηλώσεων που αντιστοιχούν στο 4% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων...


Από αυτές οι 120.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί χειρόγραφα στις εφορίες και η εκκαθάριση τους δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ 100.000 δηλώσεις που έπρεπε να υποβληθούν ηλεκτρονικά δεν έχουν κατατεθεί στο Taxinet. Ουσιαστικά δεν υπέβαλε εμπρόθεσμα φορολογική δήλωση σχεδόν το 2% των φορολογουμένων.
Εντός της εβδομάδας θα κλείσει και το θέμα της σταδιακής αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος με την τρόικα να ξεκαθαρίζει στη κυβέρνηση ότι η απόδοση των φόρων θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τον Φεβρουάριο του 2013.

Με βάση το σχέδιο που είχε εκπονήσει το υπουργείο Οικονομικών ο φόρος θα μπορούσε να εξοφληθεί σε έως και δέκα μηνιαίες δόσεις για τους φορολογούμενους που έχουν συνολικό ετήσιο εισόδημα έως 100.000 ευρώ.
Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την τρόικα η οποία ζήτησε δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα για να δώσει το «οκ» για την εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων έως και σε 7 δόσεις.

Σημειώνεται ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα περιλαμβάνουν έως και τρεις φόρους: Το φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης (που υπολογίζεται με συντελεστές 1%-4% σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ) και το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ για όσους έχουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...