Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ομολόγησε ο 21χρονος Πακιστανός που αναζητείτο για την κακοποίηση της 15χρονης


O 21χρονος Πακιστανός ομολόγησε κατά την εξέτασή του την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα. Παράλληλα, ευρεία ήταν η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας...




«H Ελληνική Αστυνομία μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση της σοβαρής κακοποίησης της 15χρονης ημεδαπής στο νησί της Πάρου.Δράστης είναι ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Μανούρας, σχετικά με την εξιχνίαση της υπόθεσης της σοβαρής κακοποίησης 15χρονης στην Πάρο.
Ο κ. Μανούρας αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης και υπογράμμισε πως είχαν ληφθεί δείγματα βιολογικού υλικού από τα ρούχα της ανήλικης, τόνισε πως οι αστυνομικές έρευνες, μεταξύ των άλλων, είχαν επεκταθεί και στα άτομα, τα οποία αναχώρησαν τις επόμενες ημέρες από το νησί με διάφορες προφάσεις.
«Μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν και τρεις Πακιστανοί, ανέφερε ο κ. Μανούρας, οι οποίοι σήμερα τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα της περιοχής Νέας Χαλκηδόνας και προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».
«Ένας από τους προσαχθέντες και συγκεκριμένα ο 21χρονος Πακιστανός ομολόγησε κατά την εξέτασή του την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.
Από το δράστη ελήφθη βιολογικό υλικό, το οποίο μετά από εξέταση στο Βιολογικό Εργαστήριο DΝΑ της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών ταυτοποιήθηκε με το βιολογικό υλικό από τα ρούχα της ανήλικης» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Ο κ. Μανούρας ανέφερε ακόμη πως ο δράστης οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ όπως εξακριβώθηκε ήταν παράνομα στη χώρα, όπως και οι δύο ομοεθνείς του, οι οποίοι για το λόγο αυτό, οδηγούνται επίσης στον Εισαγγελέα Σύρου.
Επιχείρηση - σκούπα στο κέντρο της Αθήνας
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο (Άγιος Παντελεήμονας, Σταθμός Λαρίσης, Πλατεία Καραϊσκάκη και Μενάνδρου) με την κωδική ονομασία Ξένιος Ζευς, για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών. Ελέγχθηκαν σπίτια, καταστήματα και χώροι συγκέντρωσης αλλοδαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαγωγές ανήλθαν σε 1.500 ενώ έγιναν 500 συλλήψεις αλλοδαπών. Ανάλογη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στον Έβρο. Οι επιχειρήσεις αναμένονται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...