Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ο καύσωνας και το Σαββατοκύριακο Καμίνι όλη η χώρα

Αίθριος και εξαιρετικά ζεστός προβλέπεται ο καιρός και το επόμενο τριήμερο, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει τοπικά, την Κυριακή, ακόμα και στους 42 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν τοπικά στα πελάγη τα 6 και τη Δευτέρα τα 8 μποφόρ. 
Πιο αναλυτικά το Σάββατο: 


Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά...

αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία, Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές και το Ιόνιο η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς τοπικά 39 και πιθανόν στα νότια 40 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη κυρίως στα νότια έως 38 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος και ζεστός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 και πιθανόν τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα  ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το απόγευμα όμως στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν, φτάνοντας τα 7 με 8 βαθμούς, αρχικά στα δυτικά και από το βράδυ και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί στις υπόλοιπες περιοχές και θα φτάσει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 42 και πιθανόν τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές περιοχές θα κυμανθεί στους 38 με 40 βαθμούς.

Οδηγίες για τον καύσωνα

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, σύμφωνα με τις οποίες «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. 
Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...