Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Πάτρα: Ειρηνοδικείο μείωσε κατά 90% τις οφειλές δανειολήπτη

Το Ειρηνοδικείο Πάτρας μείωσε κατά 90% τις οφειλές δανειολήπτη προς τράπεζες.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά δικαστική απόφαση που προχωρεί σε τόσο μεγάλο «κούρεμα» χρέους, καθώς όρισε ότι από τις 121.000 ευρώ, του συνολικού χρέους, ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλει μόνο 12.000 ευρώ μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών !...



Η υπόθεση αφορούσε έναν 58χρονο Πατρινό, ο οποίος εργαζόταν σε εργοστάσιο μεγάλης εταιρείας, αλλά έμεινε χωρίς δουλειά, λόγω της κρίσης και των περικοπών στις οποίες προέβη η επιχείρηση.

Επιπλέον, ο 58χρονος είναι πατέρας ενός κοριτσιού, που είναι απόφοιτη Πανεπιστημίου, η οποία είναι άνεργη και συντηρείται από την οικογένειά της.

Όπως προκύτπει από την αίτηση του 58χρονου, που ζήτησε να τη ρύθμιση των οφειλών του με βάση το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τα δάνεια άρχισαν όταν η κόρη του ξεκίνησε τις σπουδές της. Μάλιστα, λόγω των οικονομικών δυσχερειών οδηγήθηκε στον υπερδανεισμό, καθώς είχε δανειοδοτηθεί από συνολικά έξι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ωστόσο, η πληρωμή των οφειλών έγινε αδύνατη από τότε που έμεινε άνεργος.

Έτσι, μέσω του συνηγόρου του Χρήστου Λιαρομμάτη προσέφυγε στο Ειρηνοδικείο Πάτρας, το οποίο εξέδωσε την υπ' αρίθμ. 65/2012 απόφαση με την οποία αναγνωρίστηκε η αντικειμενική αδυναμία του οφειλέτη να εξοφλήσει τα δάνειά του.

Με βάση τα δεδομένα της υπόθεσης και την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη, το Ειρηνοδικείο προχώρησε στη διαγραφή οφειλής ύψους 109.000 ευρώ, υποχρεώνοντας τον οφειλέτη να εξοφλήσει τμηματικά (σε δόσεις) μόνο 12.000 ευρώ από τα συνολικά 121.000 που χρωστούσε!

Όπως αναφέρει το dete το δικαστήριο επέβαλε στον αιτούντα να καταβάλει μηνιαίες δόσεις των: 90 ευρώ στην πρώτη τράπεζα, 32 ευρώ στη δεύτερη, 37 ευρώ στην τρίτη, 50 ευρώ στην τέταρτη, 20 ευρώ στην πέμπτη και 21 ευρώ στην έκτη.

Συνολικά, δηλαδή, θα πρέπει να καταβάλει μόλις 250 ευρώ τον μήνα.
 http://voliotaki.blogspot.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...