Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Από το ορφανοτροφείο στο εξώφυλλο της Vogue!



Η απίστευτη περιπέτεια της μπαλαρίνας από την Σιέρα Λεόνε

 
 
Λαμπρή καριέρα στην Αμερική, όπως όλα δείχνουν, περιμένει τη 17χρονη μπαλαρίνα Μικαέλα ντε Πρινς από την Σιέρα Λεόνε...

 
Η νεαρή μπαλαρίνα φιγουράρει σήμερα στην εφηβική Vogue, πρωταγωνιστεί στην πολυβραβευμένη ταινία τεκμηρίωσης “First Position” και αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι μια παιδική ηλικία με προβλήματα και στερήσεις δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην επιτυχία.

Ο δρόμος της Μικαέλα μόνο με... ροδοπέταλα δεν ήταν στρωμένος. Σε ηλικία μόλις 3 ετών, η Μικαέλα έζησε τον απόλυτο εφιάλτη.

Ο εμφύλιος στη Σιέρα Λεόνε (1991-2001) διέλυσε την μικρή χωρά της Δυτικής Αφρικής. Ο πατέρας της Μικαέλα σκοτώθηκε από τους αντάρτες, ενώ εκείνη ήταν μόλις 3 ετών. «Ήμουν το κοριτσάκι του μπαμπά», δηλώνει η ίδια. Μια εβδομάδα μετά το θάνατο του πατέρα της χάνει και την μητέρα της η οποία πέθανε από λιμό.

Επειτα απ' όλα αυτά, ο θείος της έστειλε το μικρό κορίτσι σε ορφανοτροφείο, όπου από Μικαέλα έγινε απλώς «το κορίτσι με τον Αριθμό 27».

«Η φρικτή βία ήταν η καθημερινότητά μας», διηγείται η 17χρονη μπαλαρίνα που με δυσκολία περιγράφει τον αποτρόπαιο θάνατο της μοναδικής δασκάλας του ορφανοτροφείου που την φρόντιζε. Η γυναίκα ήταν έγκυος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους αντάρτες να την υποβάλλουν σε φρικτά βασανιστήρια για να διαπιστώσουν αν το μωρό που κυοφορούσε είναι αγόρι ή κορίτσι. Στη συνέχεια, της έκοψαν τα χέρια και την άφησαν να ξεψυχήσει.

«Προσπάθησα να την βοηθήσω, αλλά ήμουν πολύ μικρή… Χρόνια μετά έτρεμα μήπως με κυνηγήσουν οι αντάρτες», εξομολογείται, ούσα μάρτυρας στο φρικτό περιστατικό, που ήταν ωστόσο ο κανόνας τα χρόνια του εμφυλίου.

Το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα ξεκίνησε μια μέρα στο ορφανοτροφείο, όταν έπεσε στα χέρια της ένα περιοδικό με μια χορεύτρια στο εξώφυλλο. «Ήμουν σε τόσο άσχημη κατάσταση κι αυτή έδειχνε τόσο ευτυχισμένη που πίστεψα ότι μια μέρα ίσως ευτυχήσω κι εγώ».

Λίγο καιρό μετά, ένα ζευγάρι από το Νιου Τζέρσεϊ υιοθέτησε την φιλόδοξη μπαλαρίνα. Μόνο όταν μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη νέα της οικογένεια, ένιωσε για πρώτη φορά ασφαλής. Η απόφασή της να δείξει στη νέα της μαμά το εξώφυλλο του περιοδικού, την έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό της, μιας και οι γονείς της αποφάσισαν να την γράψουν σε σχολή μπαλέτου.

«Θέλω να εκμεταλλευτώ τα νιάτα μου και να κυνηγήσω το μπαλέτο επαγγελματικά», λέει σήμερα η ταλαντούχα νεαρή. «Το παρελθόν μου το εκφράζω με το σώμα μου».

Η Μικαέλα ντε Πρινς έχει τη σιγουριά που αποπνέει από την κραυγή του κοριτσιού με τον Αριθμό 27, σε ένα ορφανοτροφείο της μακρινής Σιέρα Λεόνε.

Πηγή: http://www.radar.gr/

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...