Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ο Γ.Στουρνάρας είναι ο νεος υπουργός Οικονομικών - Tο τηλεφώνημα Σαμαρά και τι απάντησε ο κ.καθηγητής!


Ο κ.Γιάννης Στουρνάρας είναι με απόφαση του πρωθυπουργού ο νεος υπουργός Οικονομικών. Ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, ορίστηκε και επισήμως λίγο μετά τις 2 αφού προηγήθηκαν οι απαραίτητες τηλεφωνικές επικοινωνίες με το γραφείο του πρωθυπουργού...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ


Ο νεος υπουργός έχει κληθεί να είναι παρών στην συνάντηση στις 19.30 του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Ο κ.Στουρνάρας ήταν υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης και μάλιστα παρά το μικρό διάστημα της θητείας του άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Το μεσημέρι βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, θα αποδεχθεί την όποια επιλογή τους αρκεί να πληροί το μίνιμουμ των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί.

Ωστόσο, και μετά την επίσημη ανακοίνωση του ονόματος του κ.Στουρνάρα, πηγές από το ΠΑΣΟΚ ανέφεραν, ότι άκουσαν με έκπληξη το όνομα του κ.Στουρνάρα πιστεύοντας ότι θα επιλεγεί πρόσωπο από τη ΝΔ....

Πως έγινε το τηλεφώνημα

Οι φήμες είχε οργιάσει για την τοποθέτηση του κ.Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Εκείνη την ώρα όμως ο νεος υπουργός παρουσίαζε ένα βιβλίο στο κέντρο της Αθήνας.

Τότε ήταν που χτύπησε το κινητό του. Ηταν ο πρωθυπουργός, ο οποίος του είπε ότι θέλει να τον τοποθετήσει στο υπουργείο Οικονομικών. Ο διάλογος αποκαλυπτικός:

- «Πρόεδρε, είμαι σε παρουσίαση βιβλίου, ετοιμάζομαι να μιλήσω».

- «Πάρε το χρόνο σου Γιάννη», ήταν η απάντηση του κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr ο μελλοντικός υπουργός Οικονομικών δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για τη πρόταση που του έγινε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να περιμένει και τη θέση των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων.

Κατά τη παρουσίαση του βιβλίου «Ηomo Economicus» του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαδογιάννη, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι ο δρόμος για την ελληνική οικονομία θα είναι ανηφορικός και δύσκολος, αλλά ότι είναι αισιόδοξος.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...