Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Don’t cry for me, ρε Κριστίνα…

thumb
Ου γαρ έρχεται μόνος ο Νίγηρας. Πρέπει να συνδράμει και το ΔΝΤ σε αγαστή συνεργασία με τις εγχώριες κυβερνήσεις. Και στη μεν Republique du Niger όλα πήγαν καλά. Με μέτρο σύγκρισης τη μοναχική κι ανεξέλεγκτη λιμοκτονία εκτός ωραρίου, η ακραία φτώχεια μετ’ επιβλητικών μονάδων εξόρυξης ουρανίου για εργατικό πασατέμπο αποτέλεσε για τους αβορίγινες μια κάποια πρόοδο...

Στα βορειότερα, ωστόσο, και συγκεκριμένα από τη Γαύδο και πάνω, το έδαφος δεν είναι στρωμένο με γεωτρύπανα στον βαθμό που οι σωτήρες θα το επιθυμούσαν και το «Έλα να τα πάρεις!» δεν αποτελεί πάντα κυριολεξία. Οι δε Αφρικανοί της Μεσογείου είναι από κείνα τα κακέκτυπα κομμάτια που αντί να στήνουνε με δέος πάνω σε βάθρα τα άδεια ούφο κουτάκια της κόκα - κόλα, επιμένουν να έχουν αναμνήσεις από αγάλματα. Εντάξει. Κι από αμαλγάματα.
Όσος κι αν υπήρξε λοιπόν ο ζήλος των εξουσιοδοτημένων τοπικών αρχόντων στην κατεύθυνση της προώθησης των σχεδίων λύπησης του ΔΝΤ, ο Νότος του Βορρά θεώρησε λιγότερο αυτονόητη την κατάτμηση των μαθητικών θρανίων με λογική βασιλόπιτας.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ κλήθηκε να στύψει τις σακούλες της στο δοχείο των δακρύων, η στάθμη ανέβηκε μερικά εκατοστά του χιλιοστού μονάχα μπρος στην καταδεκτικότητα των Νιγηριανών. Για τους αποπάνω δεν μπόρεσε να χύσει τίποτις. Ξηρασία. Έρημος.
Δυστυχώς, μάλιστα, όπως διαμηνύουν οι διεθνούς κύρους αραπακλολόγοι, ουδεμία πρόοδος σε ό,τι αφορά το ελληνικό σκέλος της δακρυόρροιας της Αρχιδιεθνονομισματοταμειόλας δύναται να προβλεφθεί. Γιατί; Γιατί εμείς δεν θα γίνουμε ποτέ Νίγηρας. Οι λόγοι είναι απλοί:
-Δεν κόβουμε με τίποτα το φαΐ. Αντί να τρώμε νηστικοβούτυρο, αμμόπιτες, φοινικοντολμάδες γιαλατζί και άλλα παραδοσιακά, οικονομικά σνακ του Νίγηρα προς τέρψιν των δανειστών μας, καταναλώνουμε γύρους εις την ν προς θρέψιν των ιστών μας.
-Στον Νίγηρα υπάρχουν ευτυχώς λίγες οάσεις. Στην Ελλάδα υπάρχουν δυστυχώς πολλές τηλεο(ρ)άσεις.
-Οι κάτοικοι του Νίγηρα είναι αγνοί νομάδες, ενώ εμείς είμαστε, όπως λένε και οι τηλεο(ρ)άσεις μας, σκάρτοι παρανομάδες.
 -Ένα μέρος του πληθυσμού του Νίγηρα ασχολείται παραδοσιακά με την εκτροφή βοοειδών. Εμείς τα εκτρέφαμε όλοι μαζί κι αντάμα τον χειμώνα για να μας φαν το καλοκαίρι.
-Ο λαός του Νίγηρα είναι niger. Εμείς που δεν είμαστε, πήγαμε και ρίξαμε φούμο στα κόμματα του μνημονίου αντί να το ρίξουμε στη μάπα μας και να ξεχλομιάσουμε στα μάτια της Κριστίν. Δεδομένου μάλιστα ότι αφήσαμε και τη Χρυσή Αυγή να κάνει κώλο, δεν θα μείνει μαύρος για μαύρος… να τον συστήσουμε αύριο μεθαύριο για πρωτοξάδελφο ή εν πάση περιπτώσει να τον βάλουμε να πολλαπλασιαστεί να κάνει μαυράκια, να τα εκτρέφουμε με διαιτολόγιο τοπ μόντελ στο κλουβί και να τα αμολάμε όταν έρχεται το ΔΝΤ για να καβαντζώνουμε οίκτο.
-Ο Νίγηρας είναι περίκλειστη χώρα που συνορεύει με το Μάλι και την Μπουρκίνα Φάσο, ενώ εμείς μπάζουμε από παντού και το καλοκαίρι φασώνεται το σύμπαν στα Μάλια.
-Ο Νίγηρας έχει παραδοσιακά τον υψηλότερο δείκτη βρεφικής θνησιμότητας στον κόσμο, ενώ εμείς μέχρι σήμερα, εμ τα αφήναμε με την ηθική αυτουργία των υπηρεσιών υγείας να ζήσουνε, εμ τα αφήναμε με την ηθική αυτουργία του ασφαλιστικού συστήματος να φτάσουνε ίσαμε τη σύνταξη. Ευτυχώς, οι υπηρεσίες υγείας και το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα άρχισαν να συνάδουν με τους δείκτες βρεφικής θνησιμότητας στον Νίγηρα.
-Ο πολίτης της Ελλάδας επιμένει να βάζει για πάρτη του eau de cologne (κολόνια) και να μη βγάζει για πάρτη τους eau de colonie (προϊόντα αποικίας, κατά προτίμηση υγρά και ορυκτά).
-Οι έρημοι του Νίγηρα είναι αυθεντικές. Οι έρημοι της Ελλάδας είναι τεχνητές. Προέκυψαν κατόπιν της άσκησης των αγροτικών πολιτικών.
-Ο Νίγηρας έχει ολίγη Σαχάρα. Η Ελλάδα έχει πολλούς σαν το Χάρο.
-Ο Νίγηρας έχει Savannah. Η Ελλάδα τελευταία, κάτι οι αυτοκτονίες, κάτι οι ασθένειες χρειάζεται πολλά χιλιόμετρα savannah…
-Το κλίμα του Νίγηρα είναι τροπικό. Το κλίμα της Ελλάδας είναι ντροπικό.
-Ο Νίγηρας έχει νόμισμα το Φράγκο της Δυτικής Αφρικής. Η Ελλάδα έχει νόμισμα το Φράγκο Δυτικής Καφρικής, δηλαδή το ευρώ.
-Η οδήγηση στον Νίγηρα γίνεται, βάσει νόμου, στα δεξιά. Στην Ελλάδα όλα πρέπει να γίνονται στα δεξιά. Λόγω Δημοκρατίας αναγκάζεται να νομοθετήσει εμμέσως η προπαγάνδα.
-Επίσημη γλώσσα του Νίγηρα είναι η γαλλική. Κι εμείς εδώ μιλάμε «γαλλικά» όταν η ώρα το καλέσει. Τα έχουμε μάθει διά αλληλογραφίας. Θα ξαναδώσουμε για το Σορμπόν στις 17 Ιούνη.
tzeni2@lycos.com

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...