Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

"Ναι παραβιάσαμε τον εναέριο χώρο της Συρίας...αλλά για λίγο",παραδέχεται τώρα η Τουρκία!


“Η Δαμασκός πρέπει να πληρώσει για τη κατάρριψη του αεροσκάφους”,είναι η θέση της Άγκυρας,αλλά ψάχνει να βρει που και πως θα στείλει …το λογαριασμό.

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης για να τον ενημερώσει,κάτι που δεν το συνηθίζει.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι:

•το RF 4 καταρρίφθηκε 13 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Συρίας,δηλαδή σε διθενή χωρικά ύδατα.Πως τα συντρίμμια του βρέθηκαν αρκετά μίλια μακριά εντός συριακών υδάτων θα αποδοθεί προφανώς στα “θαλάσσια ρεύματα” και στη πορεία πτώσης του αεροσκάφους.Επιχειρήματα που δεν πείθουν.

•Παραδέχεται ότι το αεροσκάφος παραβίασε …κατά λάθος τον εναέριο χώρο της Συρία για μόλις πέντε λεπτά! Η παραβίαση έγινε 16 λεπτά πριν από τη κατάρριψη λένε οι Τούρκοι.Πέντε λεπτά για τη δουλειά που έκανε το RF 4 είναι πολύς χρόνος.

•Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι οι Σύριοι γνώριζαν ότι το αεροσκάφος ήταν τουρκικό.Και λοιπόν; Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πετάει όπου θέλει και κυρίως να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις άλλης χώρας;

Πάντως περίπτωση δυναμικής ενέργειας απάντησης από τη Τουρκία πρέπει να αποκλειστεί. Παρά τις δήθεν σκληρές δηλώσεις ,οι Τούρκοι λένε ότι θα κινηθούν στις αντιδράσεις τους εντός του διεθνούς δικαίου που ξαφνικά ανακάλυψαν.


Σύμφωνα με Τούρκους διπλωμάτες, το Ιράν θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στη διαδικασία εκτόνωσης της κρίσης. Η Άγκυρα θέλει να ζητήσει συγνώμη η Συρία και να καταβάλει αποζημίωση για το αεροσκάφος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...