Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τσίπρας: Στη θέση του κ. Σαμαρά δεν θα έχανα λεπτό

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

Την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΝΔ στο πλαίσιο της 1ης διερευνητικής εντολής.

Τσίπρας: Στη θέση του κ. Σαμαρά δεν θα έχανα λεπτό
Ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που κληθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναλάβει τη διερευνητική εντολή, δεσμευόμενος ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο....

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά τον διαβεβαίωσε ότι αυτό θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη ευθύνη και συναίσθηση του ρόλου που του έδωσε ο λαός. Παράλληλα, του επεσήμανε ότι θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο να συνεχιστούν οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε με νόημα πως δεν άκουσε χθες τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλά για επαναδιαπραγμάτευση. «Ελπίζω», είπε, «να ήταν εκ παραδρομής», γιατί «άκουσα μόνο για τήρηση δεσμεύσεων», ωστόσο, διευκρίνισε ότι «είναι στη δική του ευχέρεια να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που του δίνει η λαϊκή εντολή».
Εξέφρασε την ελπίδα το επόμενο διάστημα να μην κυριαρχήσουν λογικές επικοινωνιακής στρατηγικής και να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Αναφερόμενος εμμέσως στη Χρυσή Αυγή, ζήτησε τη συνεργασία όλων για τον περιορισμό των κρουσμάτων βίας «από ομάδες που δυστυχώς εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο».
Επανέλαβε τέλος ότι το επόμενο δεκαήμερο μέχρι τις 28 Ιουνίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη χώρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αν ήμασταν πρώτοι δεν θα χάναμε ούτε λεπτό» και το ίδιο, εκτίμησε, πρέπει να κάνει και ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι αντίπαλος της ΝΔ, αλλά σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση από τη χώρα των δυνατοτήτων για βελτίωση υπέρ του λαού, διαβεβαίωσε πως «όχι μόνο δεν θα βρεθούμε εμπόδιο, αλλά δεν θα χαρίσουμε στους θιασώτες του μνημονίου» τις δυνατότητες αυτές.
Ο Αλέξης Τρίπρας επανέλαβε πως πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ, αφού αυτό επέλεξε ο λαός, και να κριθεί από την ίδια την ιστορία και το λαό.
Κατέληξε δε λέγοντας ότι «πρέπει σύντομα να υπάρξει κυβέρνηση και σύντομα να αναλάβουμε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...