Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τραγικό τέλος για συνταξιούχο που απειλούνταν με έξωση

Ένας άνδρας αυτοκτόνησε χτες το πρωί, πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του, όταν πήγε επιμελητής για να του κάνει έξωση...
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, λίγο μετά τις 11 το πρωί ένας δικαστικός επιμελητής χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του αυτόχειρα - επί της οδού Μπουμπουλίνας 20 στο Γαλάτσι.
Κατά το διάλογο του συνταξιούχου άνδρα (ηλικίας 60 με 70 ετών) με τον υπάλληλο, ο αυτόχειρας βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε να πέσει. Οπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε: «Δεν μπορώ άλλο» και παρά τις προσπάθειες του επιμελητή να τον ηρεμήσει, εκείνος έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου όπου έμενε. Μάλιστα, όλα έγιναν σε λίγα λεπτά πριν προλάβει ακόμα να φτάσει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική.
Οπως έλεγαν γείτονες του μεσήλικα, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και το τελευταίο διάστημα δεν πλήρωνε τα ενοίκια στην ιδιοκτήτρια.
Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του συνταξιούχου, ανακοίνωση εξέδωσε χτες η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Ομοσπονδία και το συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιούχων εκφράζει τα συλληπτήρια στην οικογένεια του 65χρονου που έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του χτυπημένος από τις ανελέητες αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα της ΕΕ και του κεφαλαίου. Καλεί τους συνταξιούχους, τους απόμαχους της δουλειάς, που μπροστά στις μεγάλες δυσκολίες ως αποτέλεσμα αυτών των αντεργατικών - αντιλαϊκών πολιτικών, να συσπειρωθούν στα σωματεία των συνταξιούχων και όλοι μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αποκρούσουμε, να αντισταθούμε απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές που εξαθλιώνουν τη ζωή μας. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στις 12 του Ιούλη σε όλες τις συγκεντρώσεις και να δυναμώσουμε τον αγώνα παντού, στα σωματεία, στις γειτονιές και μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα να δώσουμε την απάντηση που τους χρειάζεται. Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...