Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ορκωμοσία και σχηματισμός κυβέρνησης σε "ένα"

Με βήμα ταχύ προχωρούν οι διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, καθώς διαπιστώθηκε σύγκλιση...
 
Ορκωμοσία και σχηματισμός κυβέρνησης σε ένα
απόψεων μεταξύ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στο προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας, ενώ φαίνεται ότι έχουν κατασταλάξει και στα πρόσωπα.

Άλλωστε, επιβεβαιώθηκε επισήμως από το Προεδρικό Μέγαρο η πληροφορία για τη μετάβαση εκεί στις 16.00 του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να του ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς διαθέτει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής μετά τη συμφωνία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να συμπράξουν σε κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας...



Ο κ. Σαμαράς, κατά πληροφορίες, μετά την εντολή που θα λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, θα παραμείνει στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα γίνει η ορκωμοσία των υπουργών που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του.


Όπως μετέδωσε και η ΝΕΤ, δεν αναμένεται εντός της ημέρας η ορκωμοσία της κυβέρνησης. 

Εν συνεχεία, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την τελετή παράδοσης-παραλαβής από τον Παναγιώτη Πικραμμένο.

Στις 13:30 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ προηγήθηκε η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι εξελίξεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης έχουν επιταχυνθεί.

Στις 14:30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά είπε ότι έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ έκανε γνωστό ότι τη χώρα στο Eurogroup της Πέμπτης θα εκπροσωπήσει ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ. Ζανιάς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...