Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΝΕΟ...ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


koinovoulftiki-omada-syriza
Ο Γιάννης Δραγασάκης προαλείφεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και θα είναι από τους ελάχιστους ίσως που θα έχουν προηγούμενη κυβερνητική θητεία έστω και σύντομη καθώς έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην οικουμενική κυβέρνηση του Ξενοφώντα Ζολώτα...

Για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συζητούνται επίσης τα ονόματα των Γιάννη Τόλιου, Γιάννη Μηλιού και Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τους δύο τελευταίους πάντως να βρίσκονται σε δεύτερο πλάνο καθώς εκφράζουν τη γραμμή της μετωπικής σύγκρουσης με την Τρόικα και του δανειστές.
Επίσης, γίνεται λόγος και για τον οικονομολόγο Γιώργο Σταθάκη που ενδεχομένως θα τοποθετηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Για το υπουργείο Εσωτερικών ως επικρατέστερος φέρεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συζητείται για το υπουργείο Εργασίας.
Το όνομα του Παναγιώτη Στρατούλη «παίζει» για θέση στα κοινωνικά υπουργεία, ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας, ένας εκ των βασικών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα -αυτός που τον εκπροσώπησε συναντώντας τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο- προαλείφεται για το υπουργείο Αμυνας.
Για το υπουργείο Περιβάλλοντος φέρεται υποψήφιος ο Θέμης Δημητρακόπουλος, μέλος της Ενωσης Ελλήνων Οικολόγων που έχει αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Αριστερά.
Στο υπουργείο Υγείας η επιλογή φέρεται να γίνεται μεταξύ των γιατρών Νίκου Μανιού και Ηλία Μπασκόζου που θεωρούνται ικανοί τεχνοκράτες.
Ονόματα πανεπιστημιακών όπως ατά των κυρίων Ζήση Παπαδημητρίου, Αρη Καζάκου,Στάθη Κουβελάκη και Γιώργου Κατρούγκαλου συζητούνται επίσης.
Ο τελευταίος μάλιστα φέρεται ως φαβορί για το υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς εκτιμάται ότι έχει βαθιές νομικές γνώσεις και ανυποχώρητη πολιτική βούληση προκειμένου να φέρει σε πέρας ειδικές αποστολές όπως η υπόθεση Siemens και άλλες σοβαρές νομικές υποθέσεις.
Για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζητείται το όνομα της Σοφίας Σακοράφα που ήταν ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που πλαισίωσαν τον Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή.
Ακόμη, το όνομα της κυρίας Ελένης Πορτάλιου, καθηγήτριας της Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, συζητείται για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της επίσης καθηγήτριας Θεανώς Φωτίου για το υπουργείο Παιδείας, της γεωπόνου Ειρήνης Κατσινοπούλου για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και της κυρίας Ρένας Δούρου για θέση στο κυβερνητικό σχήμα είτε του υπουργείου Αμυνας, είτε -το πιθανότερο- του υπουργείου Εξωτερικών.
Ακούγονται επίσης και τα ονόματα της Νάντιας Βαλαβάνη, Ζωής Κωνσταντοπούλου (πιθανότατα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) και Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...