Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

DW: Γερμανικό σχέδιο για την ενίσχυση της ανάπτυξης

Από την Deutsche Welle

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο - Υπεύθυνος Σύνταξης: Στέφανος Γεωργακόπουλος
25/05/2012 | 17:00
Τελευταία Ενημέρωση: 17:00 25/05/2012
Στέφεν Ζάιμπερτ
Στέφεν Ζάιμπερτ
Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε σήμερα ότι προετοιμάζει σχέδιο 6 σημείων για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρώπη, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου.


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην κυβερνητική ενημέρωση ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το περιεχόμενο του σχετικού ρεπορτάζ του Spiegel. Ο Στέφεν Ζάιμπερτ αρκέστηκε να επιβεβαιώσει ότι όντως η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη στην Ευρώπη, το οποίο θα κατατεθεί σε ολοκληρωμένη μορφή στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τέλη Ιουνίου.

Όπως γράφει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel, το σχέδιο των 6 σημείων προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στις χώρες που επλήγησαν από την κρίση, στις οποίες οι ξένοι επενδυτές θα απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και ένα πιο ευέλικτο θεσμικό πλαίσιο. Επίσης, προτείνεται την δημιουργία ενός ταμείου αποκρατικοποιήσεων στα πρότυπα της γερμανικής Τρόιχαντ κατά τη διάρκεια της γερμανικής επανένωσης, καθώς και η υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, δηλαδή του μοντέλου της «Ατζέντας 2010» του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, το οποίο προέβλεπε χαλάρωση της προστασίας των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης και σχέσεις απασχόλησης με μειωμένο κόστος για τους εργοδότες.

Τέλος, κατηγορηματικά ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε σημερινό δημοσίευμα ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων του γερμανικού κοινοβουλίου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...