Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι νέες οδηγίες Σαμαρά για την "αποδόμηση" του ΣΥΡΙΖΑ

Πόρτα-πόρτα και καφενείο-καφενείο θα επιχειρήσει ο μηχανισμός της ΝΔ μέχρι τις εκλογές να αποδομήσει το ΣΥΡΙΖΑ... αναδεικνύοντας τις αντιφάσεις στις θέσεις του τόσο σε επίπεδο ηγεσίας, όσο και στελεχών....

Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής η ΝΔ εγκαταλείπει την αντιαριστερή και αντικομμουνιστική ρητορία που διχάζει το κοινωνικό σώμα και προσφέυγει στο δίλημμα ευρώ η δραχμή, με στόχο τους "νοικοκυραίους" όπως τους αποκάλεσε ο Σαμαράς και το μεσαίο χώρο, που για μεγάλο διάστημα είχε εγκαταλειφθεί.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση του ευρωπαϊκού πατριωτικού μετώπου, το οποίο τονίζει συνέχεια, αφήνοντας στην άκρη τη ρητορική περί κεντροδεξιού μετώπου.
Ο στόχος είναι η Ν.Δ. να κερδίσει την εμπιστοσύνη και των μετριοπαθών και κεντρώων ψηφοφόρων "που τρομάζουν στην ιδέα της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν ότι πρέπει να διασφαλιστεί με οποιοδήποτε τίμημα και τρόπο η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη¨, όπως λέγεται στη Συγγρού.
Οι εντολές του Αντώνη Σαμαρά, μετά από ανταλλγή απόψεων με πιο μετριοπαθή στελέχη όπως ο Αβραμόπουλος, είναι σαφέίς: προσπάθεια ώστε να αποσαφηνιστούν οι θέσεις του κόμματος καινα πείσουν ότι υπάρχει εναλλακτική, ρεαλιστική πρόταση εξουσίας έναντι των ανεδαφικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Και ταυτόχρονα προαπάθεια για να απαλλαγεί η ΝΔ από το "στίγμα" του μνημονιακού κόμματος.
Μετά τη σύσκεψη στη Συγγρού, για την οποία το kentrinews ήδη έγραψε, ο κ. Σαμαράς έδωσε οδηγίεε για αναπροσαρμογή της γραμμής, χαμηλότερους και πιο πολιτικούς τόνους, ενίσχυση της εικόνας της ΝΔ ως δύναμης που εξασφαλίζει τη σταθερότητα αλλά και την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...