Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ρώσοι, Γάλλοι, Αμερικάνοι θέλουν την Ελλάδα εντός ευρώ

  Κοινή γραμμή υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη χαράσσουν οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του κόσμου, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκαναν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη σύνοδο κορυφής του G8. «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη. Αυτό συμφώνησαν και…

αυτό θα ήθελαν οι χώρες του G8. Δεν φτάνει όμως να το θέλουν μόνο εκείνοι. Πρέπει να το θέλει και ο ελληνικός λαός» ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του Ρώσου πρωθυπουργού, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ ο Βρετανός ομόλογός του, Ντέιβιντ Κάμερον, υπογράμμισε: «Οι Ελληνες πρέπει να επιλέξουν αν θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στο ευρώ με όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ή θα ψηφίσουν διαφορετικά, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά την έξοδό τους». Θέση υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη πήρε για την Ελλάδα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχολιάζοντας: «Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, τηρώντας τις δεσμεύσεις της».
Με τη σειρά του, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, τόνιζε την Παρασκευή, πριν από τη σύνοδο: «Πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα».
Μετά τη συνάντησή του, δε, με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο κ. Ολάντ παρατηρούσε ότι υπάρχει κοινή πεποίθηση ΗΠΑ – Γαλλίας: «Να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για το σκοπό αυτό από τις δύο πλευρές».

Πηγή: http://skathari.net/2012/05/21/rosoi-galloi-amerikanoi-theloun-tin-ellada-entos-evro-27585/#ixzz1vW29y6DY

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...