Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μεγάλη η ευθύνη, είπε ο Αλ.Τσίπρας παραλαμβάνοντας τη διερευνητική εντολή

«Δύσκολοι οι συσχετισμοί»


 
  Στα χέρια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται πλέον η διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνηση. Στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η προσωπική ευθύνη είναι μεγάλη, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ιστορική η στιγμή για την Αριστερά.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων δύσκολα θα επιτρέψουν τον σχηματισμό κυβέρνησης Αριστεράς και αναφέρθηκε στο μπόνους των 50 εδρών προς το πρώτο κόμμα.

«Σας κάλεσα, για να σας αναθέσω διευρευνητική εντολή. Η χώρα έχει ανάγκη από κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον κ. Τσίπρα.
«Είναι μια ιστορική στιγμή για την Aριστερά και για το λαϊκό κίνημα και προσωπική ευθύνη για μένα, αν σκεφτεί κανείς ότι την προηγούμενη εντολή την είχε λάβει ο αείμνηστος Χαρίλαος Φλωράκης» απάντησε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Θα είχα περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει θετικά η διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αν είχαμε έναν διαφορετικό εκλογικό νόμο ή αν πέρναμε περισσότερους ψήφους. Ο λαός όμως αποφάσισε. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή του και να προσπαθήσω για το καλύτερο».
«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας» απάντησε ο κ. Τσίπρας, όταν ρωτήθηκε αν θα δεχθεί τη στήριξη από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο.
Οι επαφές Τσίπρα
Η πρώτη κίνηση του κ. Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με τον κ. Παπούλια, θα είναι η επικοινωνία με τη γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις 15:30 ο κ. Τσίπρας έχει ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και στις 17:30 με την Ιωάννα Κοντούλη από τους Οικολόγους - Πράσινους. Στις 19:00 θα συναντηθεί με τη Λούκα Κατσέλη.
Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Αύριο, Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.
Την τελευταία ημέρα της διερευνητικής εντολής θα δει τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και τον Πάνο Καμμένο.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...