Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Правда: «Η Τουρκία επιδιώκει να ηγηθεί της αποδυναμωμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης»

ImageΗ Τουρκία ανανέωσε  τις προσπάθειες της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός, Ερντογάν, έλαβε υποστήριξη από τον Ιταλό ομόλογό του και ο πρόεδρος Γκιουλ από τον νέο αρχηγό του Γαλλικού κράτους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ενέκρινε την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, παρόλο που πριν από ένα χρόνο είχε κρίνει διαφορετικά...



Σήμερα το ευρωπαϊκό μπλοκ έχει έντονο ενδιαφέρον για την Τουρκία, η Άγκυρα θέλει να ηγηθεί στην ολοένα αποδυναμωμένη Ένωση, σχολιάζει  η  ρωσική εφημερίδα Πράβντα.

Τα γεγονότα αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς. Στις 9 Μαΐου, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετέβη στη Ρώμη, όπου  στη διακυβερνητική  τουρκο-ιταλική σύσκεψη με κύριο συντονιστή τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Στις 15 Μαΐου ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ στο Σικάγο να να λάβει  την υποστήριξη του νεοεκλεγέντος προέδρου  της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υποσχέθηκε να «επαναφέρει» τις σχέσεις μεταξύ του Παρισιού και της Άγκυρας και να βοηθήσει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό δεν αποτελεί μια απλή αίσθηση. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Ολάντ δήλωσε ότι θα αναδιατυπώσει τη νομοθεσία για την Γενοκτονία των Αρμενίων. Τόνισε, ακόμη, ότι  ο νόμος δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας ή της τουρκικής κοινότητας, αλλά παρέχει ίση μεταχείριση για όλα τα εγκλήματα της γενοκτονίας που αναγνωρίζονται στη Γαλλία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...