Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η επόμενη μέρα του ''πολέμου'' της Πάτρας - Χάος, τραυματισμοί και συλλήψεις.


Πρωτοφανείς εικόνες βίας εκτυλίχθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα. Νωρίς το απόγευμα κάτοικοι νοτίων περιοχών της πόλης απέκλεισαν τον δρόμο στο ύψος του νέου λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι με αφορμή τον θάνατο του 30χρονου Αθ. Λαζανά μετα απο συμπλοκή με αλλοδαπους.


Ωστόσο αργότερα η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Κάτοικοι και μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν ακόμα και σε αστυνομικούς, ενώ επιχείρησαν να κάνουν έφοδο με μπουλντόζα στην Πειραϊκή - Πατραϊκή.Έγινε εκτεταμένη χρύση δακρυγόνων και η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Υπήρξαν τραυματίες, ενώ έγιναν συλλήψεις και προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, έχουν συλληφθεί πέντε Έλληνες, ενώ έχουν γίνει  22 προσαγωγές Ελλήνων και Αλλοδαπών.Από τα επεισόδια τραυματίσθηκαν ελαφρά 7 κάτοικοι της περιοχής και 3 αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό λεωφορείο, ένα περιπολικό και 2υ πηρεσιακές μοτοσικλέτες.
Ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, συγκάλεσε για τη 13.00 το μεσημέρι, σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του ΟΛΠΑ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας, ο Λιμενάρχης Πατρών και η Πρόεδρος του Νοτίου Διαμερίσματος, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθούν μέτρα.
Παράλληλα, ο κ. Δημαράς δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στις 17.30), για να ληφθούν αποφάσεις άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και για να διαμορφωθούν αιτήματα, που θα μεταφερθούν από το Σώμα στην Πολιτεία και στη νέα κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Μέχρι τότε, θα ζητηθεί να ενισχυθεί η αστυνόμευση της περιοχής, ώστε να νιώσουν οι κάτοικοι ασφαλείς και να αποφευχθούν νέα επεισόδια.Υπενθυμίζεται ότι δίωρη σύσκεψη στο Δημαρχείο, υπό τον κ. Δημαρά, πραγματοποιήθηκε και χθες, με τη συμμετοχή τριών αντιδημάρχων, αλλά και αντιπροσωπείας κατοίκων, φορέων και συλλόγων του Νοτίου Διαμερίσματος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Πατρέων επισήμανε ότι όλοι οι φορείς θα πρέπει να συντονιστούν, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...