Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ: "Λουκέτο" σε 200.000 επιχειρήσεις!

Στοιχεία σοκ, φέρνει στο φως μεγάλη έρευνα του metrogreece.gr που πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα. Την ώρα που οι πολιτικοί επιδίδονται σε κοκορομαχίες στα τηλεοπτικά μέσα, πάνω από 200.000 οικογένειες επαγγελματιών οδηγούνται στην απελπισία και στην απόγνωση....




Τα επίσημα στοιχεία για τα λουκέτα στα καταστήματα εμπορίου από την αρχή του 2011 μιλούν για 68.000 επιχειρήσεις. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ο αριθμός αυτός αγγίζει τις 200.000 οι οποίες αυτή τη στιγμή παραμένουν ανενεργές, καθώς αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους για να κλείσουν οριστικά.

Τα χρέη που τις πνίγουν, ο χαμηλός τζίρος σε συνδυασμός με το ασταθές πολιτικό σκηνικό δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για εκατοντάδες επιχειρήσεις οι οποίες δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους. Την ώρα που κατεβάζουν ρολά στην επιχείρηση τους, οι ανάγκες τους διογκώνονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης. «Πολλά μαγαζιά βρίσκονται σε αδράνεια, κατεβάζουν ρολά αλλά δεν μπορούν να κλείσουν την επιχείρηση λόγω του υψηλού οικονομικού κόστους». Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, τα λουκέτα σε όλη την Ελλάδα είναι 68.000 από την αρχή του 2011 ενώ στην πραγματικότητα είναι περίπου 200.000 επιχειρήσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι σε αδράνεια, κάτι που αποδεικνύεται και από Γ.Ε.ΜΥ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στο οποίο είναι εγγεγραμμένες περίπου 1.000.140 επιχειρήσεις. «Οι επιχειρήσεις αυτές δεν μπορούν να κλείσουν και κάποιες από αυτές είναι που χρωστάνε και τα 45 δις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δημόσιο κτλ, στα ασφαλιστικά ταμεία άλλα 11,5 δις. Αν δεν τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους δεν σταματάει η λειτουργία της επιχείρησης. Δεν μπορεί να κλείσει νομικά. Αυτό δεν περιλαμβάνεται στις στατιστικές που βγαίνουν στη δημοσιότητα», καταλήγει ο κ. Κορκίδης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...