Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Παυλόπουλος: Θα προχωρήσουμε σε Γραμματικό-Κερατέα - ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΙΩΤΗ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ !!!!!


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=62165

Παυλόπουλος: Θα προχωρήσουμε σε Γραμματικό-Κερατέα

thumb«Εντελώς αδικαιολόγητες» χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος τις αντιδράσεις των κατοίκων Γραμματικού-Κερατέας αναφορικά με την κατασκευή των νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στις περιοχές τους.
Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε χθες τον πρωθυπουργό για την εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού στην Αττική, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «ο περιφερειακός σχεδιασμός για Γραμματικό-Κερατέα θα εφαρμοστεί, με εργοστασιακές λύσεις για το μέλλον, ώστε να μη στρωθεί σκουπίδι, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί».
Απευθυνόμενος προς τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών, τους κάλεσε «να συλλογιστούν επιτέλους ότι δεν είναι δυνατόν ένα τμήμα της Αττικής να φορτώνεται τόσα χρόνια τα σκουπίδια και κάποιοι άλλοι να νομίζουν ότι δεν έχουν καμιά υποχρέωση, όταν μάλιστα η σύγχρονη τεχνολογία μάς επιτρέπει να μη στρώνεται σκουπίδι».
Καταλήγοντας ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε:
«Θα εφαρμόσουμε, λοιπόν, τον περιφερειακό σχεδιασμό και δεν πρόκειται να εκθέσουμε τη χώρα σε κινδύνους, οι οποίοι αφορούν πρόστιμα επειδή κάποιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι υπάρχει ισότητα ενώπιον των δημοσίων βαρών. Δεν είναι μόνο μια συνταγματική επιταγή, αλλά είναι επιπλέον και μια στοιχειώδης κοινωνική υποχρέωση».


Ε, όχι και ο Παυλόπουλος…
Ο Προκόπης, εννοούμε, να επικρίνει τον Ραγκούση για τα ΜΑΤ στην Κερατέα… Ξέχασε φαίνεται ότι με ΜΑΤ είχε πάει και ο ίδιος στο Γραμματικό για να αρχίσουν οι εργασίες για το ΧΥΤΑ. Μην ξύνεστε  αγαπητέ.
ΒαΜπ



11/4/2006
Δηλώσεις του Υπουργού ΕΣ.Δ.Δ.Α. μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ: 210 3393537, 210 3393581

Τρίτη, 11 Απριλίου 2006


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Θα μας πείτε με τα σκουπίδια τι θα γίνει; Έχουμε φτάσει στα όρια όλοι.

ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Το βλέπετε, η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει ξεκινήσει και σιγά - σιγά η Αθήνα καθαρίζει. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εργαζομένους, οι οποίοι εργάζονται εντατικά. Μου δίνεται η ευκαιρία, για μιαν ακόμη φορά, να πω σχετικά με την απεργία ότι η Κυβέρνηση αυτή, έντεκα σημαντικά αιτήματα εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού - αιτήματα που χρόνιζαν, μερικά από αυτά πάνω από 18 χρόνια - τα ικανοποίησε σε λιγότερο από 2 χρόνια. Υπάρχει το μεγάλο θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών που κανείς δεν το άγγιξε επίσης 18 χρόνια τώρα. Η Κυβέρνηση δέχθηκε να ανοίξει το θέμα αυτό, γιατί είναι δίκαιο το αίτημα. Αλλά, το ποιες κατηγορίες θα μπουν και το ποιες ρυθμίσεις θα ισχύσουν σχετικά με την ένταξη, αυτό είναι ζήτημα το οποίο πρέπει να μελετηθεί. Προτείναμε λοιπόν να υπάρξει μια τριμερής επιτροπή - εκπρόσωποι των εργαζομένων, εκπρόσωποι της ΚΕΔΚΕ και εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπουργείων - οι οποίοι, εντός διμήνου το αργότερο, να έχουν καταλήξει. Τονίζω ότι αυτό το θέμα δεν το άγγιξε ποτέ κανείς. Ζητήσαμε λοιπόν αυτό το δίμηνο, μόνο και μόνο για να μελετηθούν λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή της σχετικής διάταξης. Και η πρόταση αυτή ισχύει. Κάποιοι από εκείνους οι οποίοι θέλουν να παραταθεί η απεργία για λόγους που τους αφορούν, θα ήθελαν από τώρα, πριν καν αρχίσει να λειτουργεί η Επιτροπή ουσιαστικά, να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, πράγμα το οποίο, όπως αντιλαμβάνεσθε, θα καταργούσε την ίδια την Επιτροπή. Το ξαναλέω: Καμιά Κυβέρνηση δεν τόλμησε να ανοίξει το θέμα αυτό. Το ανοίγει αυτή η Κυβέρνηση και ζητάει μια δίμηνη προθεσμία μελέτης με τη συνεργασία των εργαζομένων. Κάθε ένας λοιπόν αντιλαμβάνεται ότι όποιος αρνείται την πρόταση αυτή- που δεν την έκανε ποτέ καμιά Κυβέρνηση -μάλλον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν εμείς εμμένουμε στην πρότασή μας και, παράλληλα, χωρίς να θίγονται ούτε δικαιώματα, ούτε συνδικαλιστικές ελευθερίες, παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα, τα οποία απαιτούνται, ώστε σιγά - σιγά το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί. Το μεγαλύτερο μέρος της Αθήνας αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και θα συνεχισθεί η όλη προσπάθεια.


Κάνω μια έκκληση, για μιαν ακόμη φορά, προς εκείνους οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις για την απεργία, να σκεφτούν τούτο: Πότε Κυβέρνηση άνοιξε το θέμα αυτό, το οποίο μπορεί να λυθεί μέσα σε ένα δίμηνο από σήμερα.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Βλέπετε πολιτικούς λόγους πίσω από την απεργία;

ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Κύριε Βλάχο, να σας πω πολύ απλά. Δεν αναζητώ συγκεκριμένους λόγους. Ρωτώ όμως το εξής: Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα αυτό μέσα σε ένα δίμηνο και θέλουν, εδώ και τώρα, να υπάρξουν δεσμεύσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αναληφθούν για τον εξής λόγο: Θα πρέπει να μελετηθεί το πρόβλημα, γιατί η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά έχει πολλές παραμέτρους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπροστά στα 18 χρόνια που πέρασαν, οι δύο μήνες είναι το μεγάλο πρόβλημα;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Είναι δίκαιο όμως το αίτημα ανθρώπων που ανακατεύονται με τα σκουπίδια μέσα στη βρωμιά, να είναι βαρέο και ανθυγιεινό το επάγγελμά τους.

ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Μα, σας είπα και πάλι: Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν το αντιλαμβάνονταν αυτό το πράγμα. Η Κυβέρνηση αυτή αντελήφθη από την πρώτη στιγμή ότι πράγματι υπάρχει ζήτημα, πράγματι πρέπει να ενταχθούν ορισμένες κατηγορίες στα βαρέα και ανθυγιεινά. Και ζητήσαμε δύο μήνες προθεσμία για να μπορέσουμε να μελετήσουμε το πρόβλημα με τη συμμετοχή των εργαζομένων. Τώρα, γιατί κάποιοι ταλαιπωρούν τον κόσμο και, ταυτοχρόνως, δεν διευκολύνουν τους ίδιους τους εργαζομένους, γιατί παρατείνεται η εκκρεμότητα σχετικά με την ένταξη των βαρέων και ανθυγιεινών, είναι δικό τους θέμα και αναλαμβάνουν την ευθύνη και γι΄ αυτή την παράταση. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Και με τους λόφους των σκουπιδιών – είναι πρακτικό το ζήτημα – τί θα γίνει;

ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Βλέπετε ότι η Αθήνα και οι υπόλοιπες πόλεις καθαρίζονται σιγά – σιγά. Και μέχρι το βράδυ θα δείτε και τη βελτίωση που θα υπάρχει στην Αθήνα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους εργαζομένους που εντατικά εργάζονται αυτή τη στιγμή για να λυθεί το πρόβλημα. Και βεβαίως, τονίζω, με την ευκαιρία αυτή, ότι οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που θα καθαρίζουν την Αθήνα. Επομένως, δεν χρησιμοποιεί – όπως είπαν κάποιοι – η Κυβέρνηση απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Κύριε Υπουργέ, υπάρχει μεγάλη αντίδραση από τους κατοίκους του Γραμματικού, για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.


ΠΡ.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ:

Ο χωροταξικός σχεδιασμός
έχει γίνει εδώ και χρόνια. Ο χωροταξικός σχεδιασμός αυτός εφαρμόζεται απαρέγκλιτα από την Κυβέρνηση. Ζητώ συγγνώμη από τους κατοίκους για την ταλαιπωρία που υφίστανται. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους που κάνουν εντατικά τη δουλειά τους. Μέχρι το βράδυ η διαφορά θα έχει φανεί. Ευχαριστώ πολύ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...