Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Διαχείρισης απορριμμάτων: Πέταξαν έξω τους Ο.Τ.Α.

Αν κρίνουμε και από τον Δήμο μας, μάλλον έπραξαν σωστά..αλλά δυστυχώς ούτε για την αποκομιδή των απορριμμάτων είναι ικανοί.


Με τροπολογία που ψηφίστηκε την τελευταία στιγμή πέταξαν έξω τους ΟΤΑ από τη διαχείριση των σκουπιδιών, δίνοντας στους εκάστοτε υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος τη δυνατότητα να αποφασίζουν αυτοί για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων. Με αυτή τη ρύθμιση ο ρόλος των Ο.Τ.Α. περιορίζεται στην αποκομιδή των απορριμμάτων μια και όπως έχει αποδειχτεί περίτρανα μέχρι τώρα, είναι ανίκανοι να τα διαχειριστούν, με αποτέλεσμα να μην έχει επιλυθεί εδώ και δεκαετίες το σοβαρό αυτό πρόβλημα για την υγεία και τον πολιτισμό μας. Η τροπολογία που ψηφίστηκε έχει ως εξής:
Στο άρθρο 45 του ν.4042/2012 (A’ 24) προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής:
«6. Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προσδιορίζονται οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) που είναι αναγκαίες σε εθνικό επίπεδο για την κάλυψη των απαιτήσεων των Οδηγιών 1999/31EK και 2008/98/ΕΚ και την επίτευξη οικονομικών κλίμακας όσον αφορά το κόστος κατασκευής των έργων και το κόστος του ανταποδοτικού χαρακτήρα παρεχόμενων υπηρεσιών. Ειδικότερα, με την ανωτέρω απόφαση προσδιορίζεται ο αριθμός των αναγκαίων Μ.Ε.Α., οι εξυπηρετούμενες από αυτές περιοχές και κάθε άλλο στοιχείο που κρίνεται αναγκαίο για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...