Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 - ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ....

Φίλοι από το Γραμματικό, τον Βαρνάβα....και στις υπόλοιπες Εκλογικές Περιφέρειες.

Απο το Blog... ΣΑΤΥΡΑ & ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΔΩ

Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2009

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Εθνικές Εκλογές  2009 Σύνδεσμος ΕΔΩ - Μεγέθυνση εικόνας με ένα κλικ.


ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ
 Εθνικές Εκλογές  2009 Σύνδεσμος ΕΔΩ - Μεγέθυνση εικόνας με ένα κλικ.


Μπες στη Βουλή. Όχι άλλη Αποχή.
 Με την αποχή δίνεις εξουσία και χρήμα στα ίδια κόμματα που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Για παράδειγμα, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, τα κόμματα μπορούν να ευχαριστούν όσους απείχαν για μία αύξηση στα έσοδά τους κατά 34%.
Το πρόβλημα είναι ότι με την αποχή, το λευκό και το άκυρο, ο πολίτης θέτει τον εαυτό του εκτός εξελίξεων, προς όφελος των κομμάτων: η αποχή, το λευκό και το άκυρο δεν προσμετρούνται στις εκλογές, ούτε στις κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων. Ακόμα και το 90% του κόσμου να απέχει, οι έδρες και οι επιχορηγήσεις θα βγουν από το υπόλοιπο 10%. Νομίζετε ότι αυτό θα αλλάξει τα πράγματα; Κοιτάξτε το πιο κάτω γράφημα που δείχνει πως εξελίσσεται η αποχή στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
Τα ποσοστά της αποχής αυξάνονται σταθερά από το 2004 (τα ποσοστά σε Ευρωεκλογές και Περιφερειακές Εκλογές είναι ακόμα μεγαλύτερα)
Στο ίδιο διάστημα, η ποιότητα των Κυβερνήσεων μειώνεται σταθερά. Κάθε φορά που παρουσιάζεται μεγάλο ποσοστό αποχής, τα κόμματα εμφανίζονται στα κανάλια το βράδυ των εκλογών λέγοντας ότι πήραν το μήνυμα. Την επομένη των εκλογών το έχουν ήδη ξεχάσει (εδώ ξεχνάνε το προεκλογικό τους πρόγραμμα, την αποχή θα σκεφτούν;). Ο μόνος τρόπος για να τους ενισχύσετε τη μνήμη είναι να μπείτε εσείς στη Βουλή. Έτσι θα μπορείτε να ελέγξετε καλύτερα την Κυβέρνηση, αλλά και να υποστηρίξετε Κυβερνήσεις συνεργασίας. Η Δημοκρατία θα λειτουργήσει καλύτερα.

Σχετικό: Βουλευτικές Εκλογές 2012: Όχι σε αποχή, άκυρο και λευκό!

1 σχόλιο:

  1. Είμαστε πράγματι συνυπεύθυνοι; «εμείς τους ψηφίζαμε»

    «Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πάντα, ή όλους για λίγο. Αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα.» Αβραάμ Λίνκολν.

    Αν είμαστε ένοχοι για κάτι, είναι γιατί εμείς οι τόσοι πολλοί, και για τόσο πολύ καιρό πιστεύαμε στις εξαγγελίες των αρχηγών. Πιστέψαμε τον Σημίτη ότι το ευρώ θα κάνει την καθημερινότητά μας ευκολότερη. Τον διώξαμε ενοχλημένοι από τη διαφθορά, όταν ο Καραμανλής μας υποσχέθηκε την «επανίδρυση του κράτους». Όταν αυτός αποδείχτηκε λίγος, πιστέψαμε τον Παπανδρέου ότι θα βρει λεφτά αλλάζοντάς τα όλα. Και τώρα έχει φύγει κι αυτός για να έρθει ο Σαμαράς με την υπόσχεση ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το «μίγμα πολιτικής».

    Πως κατηγορούμαστε λοιπόν τώρα για ανευθυνότητα; Οι επιλογές μας, βασισμένες στις εξαγγελίες των κομμάτων, ακόμα και τώρα φαίνονται λογικές. Πως θα μπορούσαμε να ήμαστε πιο υπεύθυνοι; Αλλάζοντας τα πρόσωπα; Μα κάθε φορά τιμωρούσαμε τους αρχηγούς και περίπου τους μισούς Βουλευτές της κάθε Βουλής. Αλλάζοντας τις πολιτικές και τιμωρώντας το σύστημα; Μα αυτό νομίζαμε ότι κάναμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Απέχοντας; Αυτό κι αν λειτουργεί υπέρ των κομμάτων (βλ. εδώ).

    Όσο για την ανάδειξη νέων δυνάμεων, είναι πρακτικά αδύνατη όταν αυτές δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ για να τις γνωρίσουμε. Οι μόνοι που έχουν αυτό το προνόμιο είναι πρώην Βουλευτές, και μάλιστα Βουλευτές πρώτης γραμμής (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κα. Μπακογιάννη του 2%), αυτοί δηλαδή που πρωτοστάτησαν στην αποδόμηση της Ελλάδας. Τέλος, ακόμα κι όταν νέες δυνάμεις αποκτούν στήριξη στον κόσμο, οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με τον φόβο του χάους και της ακυβερνησίας.

    Περιέργως όλες οι πόρτες που οδηγούν στη αλλαγή κλείνουν ερμητικά η μία μετά την άλλη, χωρίς τη δική μας βοήθεια. Και παρόλα αυτά, η ίδια κατηγορία επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά: «εσείς τους ψηφίζατε».

    klirroot

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε τι σκέπτεστε...