Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πόσα κερδίζει ο Δήμος Μαραθώνα από τη σύμβαση με την εταιρεία ανακύκλωσης. Γνωστοποίηση στοιχείων κέρδους για τις επί μέρους δημοτικές Κοινότητες των τελευταίων 13 μηνών (2011-12)

From: Μιχάλη Αποστολόπουλο 
 Sent: Tuesday, March 06, 2012 12:09 PM
To: 'katharineamakri@marathon.gr'; 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'
Cc: 'katharosvarnavas@marathon.gr'; 'Kyriakos Gkikas'
Subject: Αλήθεια πόσα κερδίζει ο Δήμος Μαραθώνα από την ανακύκλωση;

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και την
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΘΕΜΑ - Πόσα κερδίζει ο Δήμος Μαραθώνα από τη σύμβαση με την εταιρεία ανακύκλωσης. Γνωστοποίηση στοιχείων κέρδους για τις επί μέρους δημοτικές Κοινότητες των τελευταίων 13 μηνών (2011-12)

Καλό το παραμύθι με τον “δράκο της ανακύκλωσης" όμως θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ορθή είναι η εμμονή που έχουμε για τα απορριμματοφόρα που "σηκώνουν" και τους απλούς και τους κάδους ανακύκλωσης. Φαινομενικά δεν θα έπρεπε να γίνετε, αν μη τι άλλο για λόγους ευαισθητοποίησης και μόνο των Δημοτών στο θέμα της ανακύκλωσης. Το κακό όμως δεν βρίσκεται στο απορριμματοφόρο που σηκώνει όλους ανεξαιρέτως τους κάδους αλλά στην διαχείριση των απορριμμάτων που γίνονται στα εργοστάσια ανακύκλωσης. Μία επίσκεψη στο εργοστάσιο του ΧΥΤΑ Φυλής θα σας είναι αρκετή για να δείτε ότι το μόνο που είναι ανακυκλώσιμο υλικό αυτή τη στιγμή είναι το μέταλλο (δύσκολα το βρίσκεις πλέον στους κάδους, λόγω κρίσης), όλα τα υπόλοιπα υλικά που βρίσκονται στα κοινά απορρίμματα δεματοποιούνται και καταλήγουν στο χώρο υγειονομικής ταφής της Φυλής.

Ένα δεύτερο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης στον Βαρνάβα  έχει παύσει να λειτουργεί εδώ και μήνες (στην πραγματικότητα όμως ποτέ δεν λειτούργησε παρά την προσπάθεια των ενεργών πολιτών)
Ένα τρίτο, στο πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών που κάναμε το 2008 σαν Ενεργοί Πολίτες εδώ στον Βαρνάβα, διαπιστώσαμε πως οι μαθητές έχουν δείξει πολλές φορές ότι διαθέτουν την ανάλογη και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό παιδεία στο θέμα ανακύκλωσης από τους "μεγάλους", άρα από τους μεγαλύτερους μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσει (αν ξεκινήσει) η ενημέρωση παρά από τους "μικρούς".

Τέλος θα ήθελα, όπως νομίζω και πολλοί άλλοι, να μάθουμε τι κερδίζει ο Δήμος και κάθε Δημοτική Κοινότητα, από τις συμβάσεις "εξυπηρέτησης" που υπόγραψε με την Ε.Ε.Α.Α, για να μαζεύει και να παραδίνει στο "σπίτι" της τα ανακυκλώσιμα, πέραν του "λιγότερα κιλά στη χωματερή - λιγότερα λεφτά" και με δεδομένο ότι σε όλες τις συσκευασίες έχει υπολογιστεί και πληρωθεί το κόστος ανακύκλωσης από τον καταναλωτή.

Για αυτό παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τα στοιχεία κέρδους / μήνα, για τις επί μέρους δημοτικές Κοινότητες των τελευταίων 13  μηνών (2011-12)

Με εκτίμηση
Μ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Βαρνάβα

Πηγή
ΕΡΏΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΉΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΉΘΗΚΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...