Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: ΠΟΡΙΣΜΑ «ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ» ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Ποιοι όμως βγάλανε τα "κάστανα από την φωτιά" κ. Δήμαρχε? Μήπως ήρθε η ώρα να τους αναγνωρίσετε  και να τους τιμήσετε σαν Δήμος???
ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
Δημήτρης Δαμάσκος & Κυριάκος Γκίκας
Από την ιστοσελίδα του Δήμου διαβάζουμε..........


23 ΙΑΝ 2012     Ύστερα από την πρόσφατη απόφαση της 13ης Ιανουαρίου 2012 του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας που δίνει το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των έργων κατασκευής του ΧΥΤΑ στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού, απορρίπτοντας αίτηση της πρώην Κοινότητας Γραμματικού για ακύρωση Υπουργικών Αποφάσεων σχετικών με τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία του έργου, νέα τροπή παίρνει το συγκεκριμένο θέμα ύστερα από Πόρισμα «καταπέλτη» των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, που υπερβαίνει τις σαράντα σελίδες και αναφέρεται σε σοβαρότατες αστοχίες σχετικά με τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για να εξαλειφθούν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η περιοχή από το έργο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή είδηση του Τηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΙ,  οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, σύμμαχοι για μια ακόμα φορά των προσπαθειών που καταβάλει ο Δήμος Μαραθώνα επί του θέματος, αναφέρονται σε δύο ρέματα που διέρχονται από τον ΧΥΤΑ αλλά και σε σεισμικά ρήγματα τα οποία δεν ελήφθησαν υπόψη κατά τη σύνταξη των σχετικών μελετών.
Εκτός αυτού, τίθενται ερωτήματα για την ορθότητα και πληρότητα των γενικότερων μελετών.
Ενδεικτικό παράδειγμα, όπως αναφέρει η είδηση, αποτελούν οι υδρογεωλογικές μελέτες, που συντάχθηκαν χωρίς διερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή χωροθέτησης, κάτι που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.
Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα, επισημαίνεται ότι, εκτός από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, και το Πανεπιστήμιο Αθηνών καταρρίπτει την υδρογεωλογική μελέτη χωροθέτησης του ΧΥΤΑ και την χαρακτηρίζει αβάσιμη και αστήρικτη.

Πηγή 

Ξεναγηθείτε στο Blog αυτό για να μάθετε τις λεπτομέρειες αυτού του δίκαιου μακροχρόνιου και ηρωικού αγώνα για το περιβάλλον.
Με ένα κλικ είσοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...