Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αγαπητέ Κύριε Θεόδωρε Πάγκαλε, Έχετε κάτι προσωπικό μαζί μας ???? Διαψεύδεται την Επιστημονική Κοινότητα?

  ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΤΡΟΠΗΣ:
ΧΥΤΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Γράφει ο  Κωνσταντίνος Κουλούρης  
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ    

Τι γίνεται σ αυτό τον τόπο που κανένας δεν είναι υπεύθυνος ΟΥΤΕ πληρώνει ΟΥΤΕ τιμωρείται!!! αφού στο τέλος ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
Βγήκε  μετά από 1,5 χρόνο το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για το ΧΥΤΑ Γραμματικού, ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ (ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ!!!) ότι
    1.  υπάρχουν ΔΥΟ ΡΕΜΑΤΑ
    2.  υπάρχει ενεργό σεισμικό ρήγμα και
    3. κίνδυνος για τον υδροφόρο ορίζοντα και τη Λίμνη Μαραθώνα!!!

Εμείς τα λέγαμε από χρόνια, από τότε που ξεκίνησε το έργο, αλλά ποιος μας άκουγε;;;
Τόσο καιρό το έργο προχωρούσε ενώ έπρεπε τουλάχιστον να είχε σταματήσει αμέσως όταν τραγικά αποκαλύφθηκε ότι η μελέτη είχε στηριχθεί σε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ψεύτικα και παραπλανητικά στοιχεία.

Δες αποσπάσματα από μια επιστολή (συνημμένη)  που μου έστειλε (Πέμπτη 12 Μαΐου, ώρα 08.00 πμ)  ο «Εξοχότατος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης» κος Πάγκαλος, 20 ώρες μετά την κατάθεση (Τετάρτη 11 Μαΐου ώρα 12.00) επίσημης Υδρολογικής Μελέτης,  στην εισηγήτρια του ΣτΕ για το θέμα, ως απάντηση σε επιστολή που του είχα στείλει ένα μήνα πριν. Σύμπτωση και ασφαλίτικη έρευνα ποιας υπηρεσίας άραγε, για προσωπικά και οικογενειακά μου στοιχεία με «υπαινιγμούς απειλής;;;» δεν νομίζεις;;;
Κάποιοι λένε τάχα ότι διορθώνονται… τα προβλήματα που υφίστανται στην περιοχή. θα επιμείνουν σε «διορθωτικές επισκευές» με τεράστιο (μη ρεαλιστικό) κόστος ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ… εμείς το λέμε, ποιος ακούει ;;; (δυστυχώς φαίνεται ότι σε μια τέτοια άποψη προσχωρεί και ο φίλος μου κος Πορτοσάλτε του ΣΚΑΙ).
Νομίζω ότι κάθε λογικός άνθρωπος θα συμφωνεί:
ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην συνέχιση του έργου. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΦΥΣΗ … το έργο πρέπει να διακοπεί!!! Και ποιος θα πληρώσει για όσα έγιναν άχρηστα;;; μετά από ψεύτικες και παραπλανητικές μελέτες;;; ευθύνεται κανείς πολιτικός ή τεχνικός;;; που επέμενε να συνεχίζεται το έργο ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕ!!! θα «πληρώσει-τιμωρηθεί» κανείς;;;
Να καταθέσουμε μια ομαδική μήνυση για παράβαση καθήκοντος σε όσους εν γνώσει τους συνέπραξαν στην έγκριση της μελέτης !!!
Διόρθωση αν επιχειρηθεί, θα επιβαρύνει αφόρητα και μη ρεαλιστικά το κόστος του έργου και στο τέλος
Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΝΙΚΉΣΕΙ!!! ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ.
Με την ευκαιρία, πρόσφατα ο Δήμος Μαραθώνα έλαβε κατά πλειοψηφία απόφαση να κατασκευάσει «επί τέλους» Βιολογικό Καθαρισμό στη θέση Λούτσα του Μαραθώνα. Δυστυχώς η επιλογή είναι ατυχής, μάλλον βιαστική, πολυδάπανη και δεν θα δώσει το βέλτιστο αποτέλεσμα. Προτείνεται από ειδικούς η από κοινού με τους όμορους Δήμους η συγκέντρωση των λυμάτων και η όδευσή τους στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στην Ψυτάλλεια. Η λύση είναι εφικτή, ρεαλιστική, οικονομικά συμφέρουσα και λυσιτελής αφού και σε επίπεδο επιστημονικής παρακολούθησης αλλά και σε κλίμακα λειτουργίας θα υποταχθεί σε αναγνωρισμένες προϋποθέσεις.
Ελπίζουμε η πολιτική ευθύνη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ να συμβάλει σε μια πολιτικά ορθή λύση του χρόνιου προβλήματος.
 

Κωνσταντίνος Κουλούρης
 eMail: konkoulouris@yahoo.gr
 ----------------------------------

Οδηγίες ανάγνωσης εικόνων: Με ένα αριστερό κλικ για αποκάλυψη των εικόνων, μετά  ένα δεξί κλικ για προβολή  και το + για πλήρη προβολή.

ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ





Πηγή E-mails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τι σκέπτεστε...